top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Världens godaste marängtårta

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (ca 15–20 portioner)

Marängbottnar

10 äggvitor

6 dl strösocker


Smörkräm

10 äggulor

2 dl strösocker

2 dl vispgrädde

200 g smör

4 tsk vaniljsocker

Dekoration

5 dl vispgrädde

Rikligt med färska bär (jordgubbar, hallon, blåbär m.m.)


Gör så här:

Marängbottnar

1. Sätt ugnen på 125°C. Klä två plåtar med bakplåtspapper.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank, fast maräng.

3. Bred ut smeten i två lika stora rundlar (ca 24–26 cm i diameter).

4. Grädda i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt svalna där inne med luckan på glänt,

gärna över natten.


Smörkräm (Gör gärna dagen innan)

1. Lägg äggulor, socker och grädde i en kastrull.

2. Värm försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar (det ska inte koka).

3. Ta av från värmen och vispa ner smöret i små bitar.

4. Rör sist ner vaniljsockret. Låt krämen svalna helt (gärna i kyl, ta fram 30 min innan

montering.


Montering (montera tårtan någon timma innan servering: Förvara i kylskåpet

1. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred på rikligt med smörkräm.

2. Lägg på den andra bottnen.

3. Toppa med vispad grädde och massor av färska bär.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page