Världens godaste marängtårta
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (ca 15–20 portioner)
Marängbottnar
10 äggvitor
6 dl strösocker
Smörkräm
10 äggulor
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
200 g smör
4 tsk vaniljsocker
Dekoration
5 dl vispgrädde
Rikligt med färska bär (jordgubbar, hallon, blåbär m.m.)
Gör så här:
Marängbottnar
1. Sätt ugnen på 125°C. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank, fast maräng.
3. Bred ut smeten i två lika stora rundlar (ca 24–26 cm i diameter).
4. Grädda i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt svalna där inne med luckan på glänt,
gärna över natten.
Smörkräm (Gör gärna dagen innan)
1. Lägg äggulor, socker och grädde i en kastrull.
2. Värm försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar (det ska inte koka).
3. Ta av från värmen och vispa ner smöret i små bitar.
4. Rör sist ner vaniljsockret. Låt krämen svalna helt (gärna i kyl, ta fram 30 min innan
montering.
Montering (montera tårtan någon timma innan servering: Förvara i kylskåpet
1. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred på rikligt med smörkräm.
2. Lägg på den andra bottnen.
3. Toppa med vispad grädde och massor av färska bär.









