Toscabrownie
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser
Brownie
200 g smör
5 dl strösocker
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
Kokostosca
75 g smör
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
5 dl riven kokos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Klä en form (ca 23x23 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Rör ner socker, salt, kakao, vaniljsocker och vetemjöl (använd inte elvisp, rör för hand).
3. Tillsätt äggen och blanda snabbt till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i 19 minuter.
Kokostosca
1. Koka upp smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.
2. Ta av från värmen och rör ner kokosen.
Monetering
1. Ta ut brownien efter 19 minuter.
2. Bred försiktigt på kokostoscan på brownien
3. Sätt tillbaka i ugnen ca 11 minuter tills toscan fått fin färg.
4. Låt kakan svalna helt – den blir allra kletigast och godast om den får vila i kylen över natten.
Servera med grädd eller vaniljglass









