top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Toscabrownie

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser


Brownie

200 g smör

5 dl strösocker

2 krm salt

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

4 ägg

Kokostosca

75 g smör

1 dl ljus sirap

1,5 dl strösocker

1,5 dl vispgrädde

5 dl riven kokos


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Klä en form (ca 23x23 cm) med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Rör ner socker, salt, kakao, vaniljsocker och vetemjöl (använd inte elvisp, rör för hand).

3. Tillsätt äggen och blanda snabbt till en jämn smet.

4. Häll smeten i formen och grädda i 19 minuter.

Kokostosca

1. Koka upp smör, sirap, socker och grädde i en kastrull.

2. Ta av från värmen och rör ner kokosen.

Monetering

1. Ta ut brownien efter 19 minuter.

2. Bred försiktigt på kokostoscan på brownien

3. Sätt tillbaka i ugnen ca 11 minuter tills toscan fått fin färg.

4. Låt kakan svalna helt – den blir allra kletigast och godast om den får vila i kylen över natten.

Servera med grädd eller vaniljglass

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page