Klassisk Tiramisu med Amaretto
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser
4 äggulor
500 g mascarpone
4 äggvitor
4 msk socker
2 dl kall espresso
3 msk amaretto (eller konjak)
20 savoiardikex
Kakao att pudra över
Gör så här
Vispa äggvitorna Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa några minuter tills smeten blir blank.
Gör mascarponekrämen Vispa mascarpone och äggulor i en separat skål tills du får en slät, krämig smet.
Vänd ihopVänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i mascarponekrämen, lite i taget, med en handvisp eller slickepott.
Förbered kaffeblandningen Blanda espresso och amaretto (eller konjak) i en liten skål.
Montera tiramisun, Doppa savoiardikexen snabbt i kaffeblandningen – de ska bli fuktiga men inte blöta.Lägg ett lager kex i botten av en form, bred över hälften av mascarponekrämen.Upprepa med ett till lager kex och avsluta med resten av krämen.
Kyl & servera Täck formen och låt stå i kylen minst 4 timmar, helst över natten.Pudra över kakao precis innan servering.
Servera tiramisun kall, gärna med extra kakao eller riven mörk choklad på toppen. Perfekt dessert till helgen.









