top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Klassisk Tiramisu med Amaretto

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.


ree

Ingredienser


4 äggulor

500 g mascarpone

4 äggvitor

4 msk socker

2 dl kall espresso

3 msk amaretto (eller konjak)

20 savoiardikex

Kakao att pudra över


Gör så här

  1. Vispa äggvitorna Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa några minuter tills smeten blir blank.

  2. Gör mascarponekrämen Vispa mascarpone och äggulor i en separat skål tills du får en slät, krämig smet.

  3. Vänd ihopVänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i mascarponekrämen, lite i taget, med en handvisp eller slickepott.

  4. Förbered kaffeblandningen Blanda espresso och amaretto (eller konjak) i en liten skål.

  5. Montera tiramisun, Doppa savoiardikexen snabbt i kaffeblandningen – de ska bli fuktiga men inte blöta.Lägg ett lager kex i botten av en form, bred över hälften av mascarponekrämen.Upprepa med ett till lager kex och avsluta med resten av krämen.

  6. Kyl & servera Täck formen och låt stå i kylen minst 4 timmar, helst över natten.Pudra över kakao precis innan servering.


Servera tiramisun kall, gärna med extra kakao eller riven mörk choklad på toppen. Perfekt dessert till helgen.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page