top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Salt Kolasås

  • homelifewithdiana
  • 20 nov.
  • 1 min läsning

ree

Ingredienser

  • 2 dl strösocker

  • 1 dl ljus sirap

  • 2 dl vispgrädde

  • 1–1½ tsk flingsalt (justera efter smak)





Gör så här

  1. Häll sockret i en tjockbottnad kastrull och värm på medelvärme tills det smälter och blir gyllenbrunt. Skaka kastrullen försiktigt ibland – rör inte för mycket.

  2. När sockret är smält, rör ner sirapen.

  3. Sänk värmen något och tillsätt grädden i en tunn stråle medan du rör hela tiden. Låt såsen koka upp och sedan småkoka tills den når 104–106°C – då blir kolasåsen perfekt krämig och lagom tjock.

  4. Ta av från värmen och rör ner flingsalt. Smaka av och justera mängden.

  5. Låt svalna Häll upp i en glasburk. Såsen tjocknar ytterligare när den kallnar.


Förvaring

  • Håller ca 2 veckor i kylskåp.

  • Värm försiktigt i micron eller över vattenbad för att få den rinnigare igen.


 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page