top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Saffransbullar med vaniljkräm

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 nov.

ree

Ingredienser (ca 30 bullar)


Deg

50 g jäst

150 g smör

5 dl mjölk

2 påsar saffran (1 g)

2 dl strösocker

1⁄2 tsk salt

ca 15 dl vetemjöl


Vaniljkräm

2 äggulor

3 msk strösocker

2 msk majsstärkelse

3 dl mjölk

1 msk smör

2 tsk vaniljsocker

Till pensling & garnering

1 ägg

Strösocker


Gör så här:

Vaniljkräm

1. Vispa ihop äggulor, socker, majsstärkelse och mjölk i en kastrull.

2. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar.

3. Ta av från värmen och rör ner smör och vaniljsocker. Låt svalna.


Deg

1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervärme.

2. Lös upp jästen i vätskan.

3. Stöt saffran med lite socker i en mortel och rör ner i degvätskan.

4. Tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig.

5. Låt jäsa under duk ca 45 min.


Bullar

1. Dela degen i bitar (ca 30 st) och rulla till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

2. Låt jäsa ytterligare 30 min under duk.

3. Gör en liten grop i varje bulle och fyll med vaniljkräm.

4. Pensla med uppvispat ägg.

5. Grädda i 225°C (200°C varmluft) i ca 8–10 minuter tills de är gyllene.

6. Pensla ev. med lite smält smör direkt efter gräddning och doppa i strösocker för extra lyx.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page