top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Rabarber- & jordgubbskompot med rosmarin

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 nov.


ree

Ingredienser:

5–6 dl röd rabarber

1 liter jordgubbar

1–2 dl strösocker (justera efter smak)

3 kvistar färsk rosmarin



Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i 2–3 cm långa bitar. Snoppa och dela jordgubbarna.

  2. Lägg rabarber och hälften av jordgubbarna i en kastrull.

  3. Tillsätt socker och lägg rosmarinkvistarna i en tepåse eller sil.

  4. Koka ihop på svag värme utan lock i ca 10 minuter.

  5. Tillsätt resten av jordgubbarna och låt sjuda ytterligare ca 20 minuter.

  6. Ta bort rosmarinen och låt kompotten svalna.

  7. Förvara i en steriliserad glasburk.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page