Prinsesstårta i glas
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4–6 glas)
1 sockerkaksbotten (färdig eller hembakad)
2 dl vaniljkräm (pulver eller hemgjord, mer vid behov)
3 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
Grön marsipan (färdigkavlad/tårtlock fungerar perfekt)
Ev. små sockerrosor eller hallon till dekoration
Gör så här:
Förbered: Vispa grädden fluffig. Skär sockerkakan i små kuber.
Varva i glas:
Lägg sockerkaksbitar i botten.Klicka över lite hallonsylt.
Lägg på vaniljkräm.
Fortsätt varva tills glasen nästan är fulla.
Toppa: Avsluta med vispad grädde.
Marsipan: Skär ut rundlar eller remsor av marsipanen och dekorera glasen (lägg som små lock, gör hjärtan eller remsor).
Dekorera med hallon eller en liten ros på toppen.









