top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Peach cobbler

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.


ree

Ingredienser


2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 msk bakpulver

0,5 krm salt

2 dl mjölk

2 dl ljust muscovadosocker

1 msk citronjuice

8 färska persikor

Kanel (efter smak)

Smör (till stekning)







Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C och klä en form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper eller smörj den lätt.

  2. Kärna ur och skiva persikorna.Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek persikorna några minuter tills de börjar mjukna.Tillsätt muscovadosocker, citronjuice och en nypa kanel.Vänd runt tills sockret smält och persikorna blivit glansiga.Häll över allt i formen.

  3. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en skål.Häll i mjölken och rör försiktigt ihop – bara tills smeten precis går ihop (den ska inte överarbetas).

  4. Häll smeten över persikorna i formen.Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills kakan är gyllene och genomgräddad.


Servera kakan varm med en kula vaniljglass, eller kall med lättvispad grädde.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page