Peach cobbler
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk bakpulver
0,5 krm salt
2 dl mjölk
2 dl ljust muscovadosocker
1 msk citronjuice
8 färska persikor
Kanel (efter smak)
Smör (till stekning)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C och klä en form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper eller smörj den lätt.
Kärna ur och skiva persikorna.Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek persikorna några minuter tills de börjar mjukna.Tillsätt muscovadosocker, citronjuice och en nypa kanel.Vänd runt tills sockret smält och persikorna blivit glansiga.Häll över allt i formen.
Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en skål.Häll i mjölken och rör försiktigt ihop – bara tills smeten precis går ihop (den ska inte överarbetas).
Häll smeten över persikorna i formen.Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills kakan är gyllene och genomgräddad.
Servera kakan varm med en kula vaniljglass, eller kall med lättvispad grädde.









