top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Midsommartårta med smörkräm

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser:

Tårtbotten (1 form, ca 24 cm)

5 rumsvarma ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


Smörkräm

5 äggulor

1 dl strösocker

1 dl vispgrädde

100 g smör

2 tsk vaniljsocker

Fyllning & topping

3 dl vispgrädde

Jordgubbar + andra färska bär

Ev. lite sylt eller lemon curd mellan lagren


Gör så här:

Tårtbotten

1. Sätt ugnen på 175°C. Klä en springform (24 cm) med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.

4. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

5. Häll i formen och grädda ca 30–35 minuter. Låt svalna helt.

6. Dela bottnen i 2–3 delar beroende på hur hög du vill ha tårtan.


Smörkräm

1. Lägg äggulor, socker och grädde i en kastrull.

2. Sjud försiktigt på låg värme under omrörning tills krämen tjocknar (får inte koka).

3. Ta från värmen, vispa ner smöret i bitar och rör sist ner vaniljsockret.

4. Låt svalna helt.


Montering:

1. Lägg första bottnen på ett fat, bred på smörkräm (och ev. lite sylt eller lemon curd).

2. Lägg på nästa botten, upprepa.

3. Avsluta med sista bottnen. Täck hela tårtan med vispad grädde.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page