Knäckig äppelpaj
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4-6 portioner)
Fyllning
5 äpplen
2 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma (valfritt)
Knäckigt täcke
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1⁄2 dl ljus sirap
1⁄2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en smord pajform och strö över socker,kanel
3. Smält smöret i en kastrull. Rör ner havregryn, mjöl, socker, sirap, bakpulver och salt.
4. Fördela smeten jämnt över äpplena.
5. Grädda mitt i ugnen ca 25–30 minuter tills pajen är gyllene och knäckig.
Servera med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde – himmelskt gott!









