top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Knäckig äppelpaj

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4-6 portioner)

Fyllning

5 äpplen

2 msk socker

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma (valfritt)

Knäckigt täcke

150 g smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1⁄2 dl ljus sirap

1⁄2 tsk bakpulver

1 nypa salt


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en smord pajform och strö över socker,kanel

3. Smält smöret i en kastrull. Rör ner havregryn, mjöl, socker, sirap, bakpulver och salt.

4. Fördela smeten jämnt över äpplena.

5. Grädda mitt i ugnen ca 25–30 minuter tills pajen är gyllene och knäckig.

Servera med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde – himmelskt gott!



 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page