Kladdkaka med kakdegsbotten
- homelifewithdiana
- 3 nov.
- 1 min läsning


Kakdegsbotten
Ingredienser:
100 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 dl mörk choklad, grovhackad
Gör så här:
Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt.
Rör ner vaniljsocker och ägg.
Blanda i vetemjöl och bakpulver, och vänd till sist ner den hackade chokladen.
Tryck ut degen i botten av en form (ca 22–24 cm, gärna med löstagbar kant).
Ställ formen i kylen i några timmar eller över natten.
Kladdkaka
Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och rör ner socker och ägg (vispa inte).
Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör till en jämn smet.
Häll kladdkakesmeten över den kylda kakdegsbotten.
Grädda mitt i ugnen i 18–22 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt svalna helt innan du serverar – gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Tips:
Förvara i kylen – den blir ännu fudgigare dagen efter!
Servera med glass eller grädde.









