top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Kladdkaka med kakdegsbotten

  • homelifewithdiana
  • 3 nov.
  • 1 min läsning

ree
ree

Kakdegsbotten

Ingredienser:

100 g smör, rumstempererat

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

2 dl mörk choklad, grovhackad


Gör så här:

  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt.

  2. Rör ner vaniljsocker och ägg.

  3. Blanda i vetemjöl och bakpulver, och vänd till sist ner den hackade chokladen.

  4. Tryck ut degen i botten av en form (ca 22–24 cm, gärna med löstagbar kant).

  5. Ställ formen i kylen i några timmar eller över natten.


    Kladdkaka

Ingredienser:

100 g smör

2,5 dl strösocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

En nypa salt




Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smält smöret och rör ner socker och ägg (vispa inte).

  3. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör till en jämn smet.

  4. Häll kladdkakesmeten över den kylda kakdegsbotten.

  5. Grädda mitt i ugnen i 18–22 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

  6. Låt svalna helt innan du serverar – gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Tips:

    Förvara i kylen – den blir ännu fudgigare dagen efter!

    Servera med glass eller grädde.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page