top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Chokladkaka med chokladtäcke & karamellpopcorn

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.


ree

Ingredienser (ca 10 bitar)

Kladdkaka

200 g smör

4 ägg

5 dl strösocker

6 msk kakao

4 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

2 krm salt


Chokladtäcke (ganache)

200 g mörk eller ljus choklad

1 1⁄2 dl vispgrädde

1 msk smör


Karamellpopcorn

1 liter färdigpoppade popcorn

100 g smör

2 dl strösocker

1⁄2 dl ljus sirap

1 tsk bikarbonat


Gör så här:

Chokladkaka

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm.

2. Smält smöret och rör ner sockret.

3. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt i en bunke. Vänd ner smör- och

sockerblandningen.

4. Vispa ner äggen för hand (inte elvisp) till en jämn smet.


5. Häll i formen och grädda 25–28 min. Skaka formen – när mitten dallrar lite är den klar. Låt

svalna i formen.


Chokladtäcke

1. Hacka chokladen.

2. Koka upp grädden, ta från värmen och rör ner chokladen tills den smälter.

3. Rör i smöret tills krämen är blank och jämn.

4. Häll över kladdkakan. Låt svalna i kylskåp.

Karamellpopcorn

1. Smält smör, socker och sirap i en kastrull. Låt koka tills det blir gyllene.

2. Ta av från värmen och rör ner bikarbonat (blir skummigt).

3. Vänd snabbt runt popcornen i karamellen.

4. Låt stelna på bakplåtspapper.


Montering

Toppa kladdkakan med karamellpopcorn strax innan servering för en härlig crunch.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page