top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Kalljästa frallor

  • homelifewithdiana
  • 6 nov.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 9 nov.

ree

Ingredienser ( Ca 10 frallor )


25 g jäst

5 dl kallt vatten

2 tsk salt

1 msk honung (eller socker)

2 msk olivolja (valfritt)

ca 11–12 dl vetemjöl (eller vetemjöl special)


Gör så här

  1. Smula jästen i en stor bunke och häll på kallt vatten. Rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt salt, honung och ev. olivolja.

  3. Arbeta in mjölet lite i taget tills du får en lös men smidig deg.

  4. Täck bunken med plastfolie eller lock och ställ i kylskåpet över natten (minst 8 timmar).

  5. På morgonen: sätt ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

  6. Stjälp upp degen på mjölat bord, dela i 10 bitar och forma försiktigt till runda eller ovala frallor (knåda inte). Valfritt om du vill ha lite från på toppen av frallorna innan bakning

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 12–15 minuter tills frallorna fått fin färg.

  8. Låt svalna på galler – och njut av doften av nybakat!

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page