Kalljästa frallor
- homelifewithdiana
- 6 nov.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 nov.

Ingredienser ( Ca 10 frallor )
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk honung (eller socker)
2 msk olivolja (valfritt)
ca 11–12 dl vetemjöl (eller vetemjöl special)
Gör så här
Smula jästen i en stor bunke och häll på kallt vatten. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, honung och ev. olivolja.
Arbeta in mjölet lite i taget tills du får en lös men smidig deg.
Täck bunken med plastfolie eller lock och ställ i kylskåpet över natten (minst 8 timmar).
På morgonen: sätt ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Stjälp upp degen på mjölat bord, dela i 10 bitar och forma försiktigt till runda eller ovala frallor (knåda inte). Valfritt om du vill ha lite från på toppen av frallorna innan bakning
Grädda mitt i ugnen i ca 12–15 minuter tills frallorna fått fin färg.
Låt svalna på galler – och njut av doften av nybakat!









