top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Daimcheesecake i glas

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.

ree

Ingredienser (4–6 glas)

Botten

8 digestivekex

50 g smör, smält

Fyllning

200 g färskost

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 dubbel-Daim, hackade


Topping

1 dubbel-Daim, hackad

Ev. lite smält choklad eller kolasås att ringla över


Gör så här:

1. Botten: Krossa kexen fint och blanda med smält smör. Fördela i botten av glasen.

2. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker i en annan bunke.

3. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet. Rör i hackad Daim.


Montera:

Skeda fyllningen över digestivebottnen.

Topping: Strö över hackad Daim och ev. ringla över lite smält choklad eller kolasås.

Kyla: Låt stå i kylen minst 1 timme innan servering så den sätter sig.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page