Daimcheesecake i glas
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 20 okt.

Ingredienser (4–6 glas)
Botten
8 digestivekex
50 g smör, smält
Fyllning
200 g färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dubbel-Daim, hackade
Topping
1 dubbel-Daim, hackad
Ev. lite smält choklad eller kolasås att ringla över
Gör så här:
1. Botten: Krossa kexen fint och blanda med smält smör. Fördela i botten av glasen.
2. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker i en annan bunke.
3. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet. Rör i hackad Daim.
Montera:
Skeda fyllningen över digestivebottnen.
Topping: Strö över hackad Daim och ev. ringla över lite smält choklad eller kolasås.
Kyla: Låt stå i kylen minst 1 timme innan servering så den sätter sig.









