Citronpannacotta med mangospegel
- homelifewithdiana
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Pannacotta:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Saften från 1 citron
Zest från 1 citron
Mangospegel
150 g fryst mango
0,5 dl citronjuice
1 dl socker
0,5 dl vatten
1,5 gelatinblad
Gör så här
Pannacotta
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Koka upp grädde, citronzest, vaniljsocker och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda i ca 2
minuter.
3. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden tills de har lösts upp.
4. Låt svalna ca 15 minuter. Häll upp i portionsformar (ca 1 dl i varje).
5. Ställ i kylen minst 3–4 timmar eller över natten tills pannacottan har stelnat.
Mangospegel
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Koka mango, socker, citronjuice och vatten i en kastrull tills mangon är mjuk.
3. Mixa till en slät puré och sila för extra len konsistens.
4. Värm upp purén lätt och rör ner de urkramade gelatinbladen. Rör tills de är helt upplösta.
5. Låt svalna och häll sedan försiktigt ovanpå den stelnade pannacottan.
6. Ställ in i kylen ett par timmar till innan servering.
dekorera med färska bär och servera med kaffe









