top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Citronpannacotta med mangospegel

  • homelifewithdiana
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Pannacotta:


2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

Saften från 1 citron

Zest från 1 citron


Mangospegel

150 g fryst mango

0,5 dl citronjuice

1 dl socker

0,5 dl vatten

1,5 gelatinblad


Gör så här

Pannacotta

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2. Koka upp grädde, citronzest, vaniljsocker och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda i ca 2

minuter.

3. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden tills de har lösts upp.

4. Låt svalna ca 15 minuter. Häll upp i portionsformar (ca 1 dl i varje).

5. Ställ i kylen minst 3–4 timmar eller över natten tills pannacottan har stelnat.


Mangospegel

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2. Koka mango, socker, citronjuice och vatten i en kastrull tills mangon är mjuk.

3. Mixa till en slät puré och sila för extra len konsistens.

4. Värm upp purén lätt och rör ner de urkramade gelatinbladen. Rör tills de är helt upplösta.

5. Låt svalna och häll sedan försiktigt ovanpå den stelnade pannacottan.


6. Ställ in i kylen ett par timmar till innan servering.

dekorera med färska bär och servera med kaffe

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page