top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Brownie + Cookie

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.

ree

Ingredienser


Cookie dough

100 g smör, rumsvarmt

1 dl farinsocker

1 dl strösocker

1 ägg

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

100 g choklad, grovhackad


Brownie

150 g mörk eller ljus choklad

100 g smör

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 ägg

1 dl vetemjöl

0,5 tsk flingsalt

2 msk kakao


Gör så här

  1. Förbered formen Sätt ugnen på 175°C. Klä en fyrkantig form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper.

  2. Gör kakdegen

    Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt.

    Tillsätt ägget och blanda ihop.

    Rör ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

    Vänd ner den hackade chokladen.

    Tryck ut degen i botten av formen som första lager.


  3. Brownie-smeten

    Smält smör och choklad tillsammans, låt svalna något.

    Vispa ner socker och därefter äggen, ett i taget.

    Rör i vetemjöl, flingsalt och kakao tills smeten är jämn.

    Häll brownien över kakdegen och jämna till ytan.


  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30–35 minuter.

    Låt svalna helt i formen. Kakan blir extra god och seg om den får stå i kylen över natten.


Skär i små rutor och toppa med en nypa flingsalt eller lite smält choklad. Servera gärna med en klick vaniljglass eller vispgrädde.


 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page