Brownie + Cookie
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser
Cookie dough
100 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g choklad, grovhackad
Brownie
150 g mörk eller ljus choklad
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 tsk flingsalt
2 msk kakao
Gör så här
Förbered formen Sätt ugnen på 175°C. Klä en fyrkantig form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper.
Gör kakdegen
Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt.
Tillsätt ägget och blanda ihop.
Rör ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd ner den hackade chokladen.
Tryck ut degen i botten av formen som första lager.
Brownie-smeten
Smält smör och choklad tillsammans, låt svalna något.
Vispa ner socker och därefter äggen, ett i taget.
Rör i vetemjöl, flingsalt och kakao tills smeten är jämn.
Häll brownien över kakdegen och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30–35 minuter.
Låt svalna helt i formen. Kakan blir extra god och seg om den får stå i kylen över natten.
Skär i små rutor och toppa med en nypa flingsalt eller lite smält choklad. Servera gärna med en klick vaniljglass eller vispgrädde.









