top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Blåbärspaj med knäcktäcke

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.

ree

Ingredienser (4–6 portioner)

Fyllning

500 g blåbär (färska eller frysta)

1 msk potatismjöl

2 msk strösocker


Knäcktäcke

150 g smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1⁄2 dl ljus sirap

1 tsk bakpulver

1 nypa salt


Gör så här:


1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda blåbär med potatismjöl och socker i en pajform.

3. Smält smöret i en kastrull.

4. Rör ner havregryn, mjöl, socker, sirap, bakpulver och salt i smöret. Blanda till en smet.

5. Klicka och bred ut smeten över blåbären.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter tills täcket är gyllene och knäckigt.

7. Låt svalna och servera med glass,vaniljsås eller grädde

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page