Blåbärspaj med knäcktäcke
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 20 okt.

Ingredienser (4–6 portioner)
Fyllning
500 g blåbär (färska eller frysta)
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
Knäcktäcke
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1⁄2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda blåbär med potatismjöl och socker i en pajform.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ner havregryn, mjöl, socker, sirap, bakpulver och salt i smöret. Blanda till en smet.
5. Klicka och bred ut smeten över blåbären.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter tills täcket är gyllene och knäckigt.
7. Låt svalna och servera med glass,vaniljsås eller grädde









