Wallenbergare
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser:
500 g kalvfärs (kan bytas mot blandfärs om svårt att hitta)
4 äggulor
3 dl vispgrädde
1 1⁄2 tsk salt
1⁄2 tsk svartpeppar
Smör till stekning
Ströbröd till panering
Gör så här:
1. Lägg färsen i en bunke och blanda i salt och peppar.
2. Rör ner äggulorna, en i taget.
3. Tillsätt den iskalla grädden lite i taget under omrörning. Färsen ska bli riktigt lös och smidig.
4. Forma biffar (ca 8 st) med blöta händer. Vänd dem försiktigt i ströbröd.
5. Stek biffarna i rikligt med smör på medelvärme, ca 3–4 minuter per sida, tills de är gyllene och genomstekta.
Till servering
Potatismos, Smörslungade gröna ärtor
Lingonsylt









