top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Wallenbergare

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser:


500 g kalvfärs (kan bytas mot blandfärs om svårt att hitta)

4 äggulor

3 dl vispgrädde

1 1⁄2 tsk salt

1⁄2 tsk svartpeppar

Smör till stekning

Ströbröd till panering



Gör så här:

1. Lägg färsen i en bunke och blanda i salt och peppar.

2. Rör ner äggulorna, en i taget.

3. Tillsätt den iskalla grädden lite i taget under omrörning. Färsen ska bli riktigt lös och smidig.

4. Forma biffar (ca 8 st) med blöta händer. Vänd dem försiktigt i ströbröd.

5. Stek biffarna i rikligt med smör på medelvärme, ca 3–4 minuter per sida, tills de är gyllene och genomstekta.


Till servering

Potatismos, Smörslungade gröna ärtor

Lingonsylt

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page