top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Vodkapasta med räkor

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser


2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 dl tomatpuré

1 tsk chiliflakes (dela upp, hälften i såsen och hälften till räkorna)

1⁄2 dl vodka

3 dl vispgrädde

Salt & svartpeppar

4 portioner pasta (gärna rigatoni, penne eller spaghetti)

2 dl pastavatten (sparas från koket)

Räkorna

400 g räkor (gärna råa, skalade)

1 msk smör

1 msk olivolja

Rivet skal och saft från 1⁄2 citron

Lite chiliflakes

Salt & peppar


Gör så här:

1. Såsen: Finhacka vitlöken och fräs i olivolja på medelvärme tills den mjuknar.

2. Tillsätt tomatpuré och lite chiliflakes, fräs 2–3 minuter tills tomatpurén mörknar i färgen.

3. Häll i vodkan och låt koka in 1–2 minuter.

4. Rör ner grädden, smaka av med salt och peppar. Låt såsen småsjuda på låg värme.

5. Pastan: Koka pastan enligt anvisningarna. Spara ca 2 dl av pastavattnet.

6. Räkorna: Hetta upp en panna med smör och olivolja. Lägg i räkorna, chiliflakes, rivet

citronskal och lite citronsaft. Stek hastigt (max 1–2 minuter) så räkorna blir rosa och precis klara. Krydda med salt & peppar.

7. Vänd ner pastan i vodkasåsen, tillsätt lite pastavatten tills du får en krämig konsistens.

8. Toppa med de nystekta räkorna och lite extra citronskal.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page