top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Vodkapasta

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser:


2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 dl tomatpuré

1 tsk chiliflakes (mer eller mindre efter smak)

1⁄2 dl vodka

3 dl vispgrädde

Salt & svartpeppar

4 portioner pasta (valfri sort, gärna rigatoni eller penne)

2 dl pastavatten (sparas från koket)

Burrata eller mozzarella till servering

Ev. färsk basilika & riven parmesan som topping


Gör så här:

1. Finhacka vitlöken och fräs i olivolja på medelvärme tills den mjuknar (den ska inte ta färg).

2. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes, fräs i några minuter tills tomatpurén mörknar i färgen ochbdoftar rostat.

3. Häll i vodkan, låt koka in 1–2 minuter.

4. Rör ner grädden och smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på låg värme.

5. Koka pastan enligt anvisningarna. Spara ca 2 dl av pastavattnet.

6. Vänd ner pastan direkt i såsen, tillsätt lite pastavatten i taget tills du får en krämig

konsistens.

Servera direkt med burrata på toppen och gärna färsk basilika och lite riven parmesan.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page