Vodkapasta
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl tomatpuré
1 tsk chiliflakes (mer eller mindre efter smak)
1⁄2 dl vodka
3 dl vispgrädde
Salt & svartpeppar
4 portioner pasta (valfri sort, gärna rigatoni eller penne)
2 dl pastavatten (sparas från koket)
Burrata eller mozzarella till servering
Ev. färsk basilika & riven parmesan som topping
Gör så här:
1. Finhacka vitlöken och fräs i olivolja på medelvärme tills den mjuknar (den ska inte ta färg).
2. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes, fräs i några minuter tills tomatpurén mörknar i färgen ochbdoftar rostat.
3. Häll i vodkan, låt koka in 1–2 minuter.
4. Rör ner grädden och smaka av med salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på låg värme.
5. Koka pastan enligt anvisningarna. Spara ca 2 dl av pastavattnet.
6. Vänd ner pastan direkt i såsen, tillsätt lite pastavatten i taget tills du får en krämig
konsistens.
Servera direkt med burrata på toppen och gärna färsk basilika och lite riven parmesan.









