Ugnsrostad brysselkål med julmustglaze
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
600 g brysselkål
1⁄2 dl olivolja
2 msk honung
Flingsalt
Svartpeppar
Julmustglaze
3 dl julmust
1⁄2 dl japansk soja
1 kanelstång
1 chili (hel eller skivad)
5 nejlikor
1⁄2 dl honung
1 msk riven ingefära
Gör så här
1. Glazen: Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills ungefär hälften återstår och konsistensen är sirapslik. Låt svalna något.
2. Brysselkål: Skölj, ansa och dela brysselkålen. Lägg i en ugnsfast form och ringla över
olivolja, honung, flingsalt och peppar.
Rosta i ugnen 225°C i ca 10–15 minuter.
3. Ringla över glazen och rosta ytterligare 7–8 minuter tills kålen är gyllene och
karamelliserad.
Servera direkt – perfekt som tillbehör på julbordet eller till en vintermiddag.









