top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Ugnsrostad brysselkål med julmustglaze

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


600 g brysselkål

1⁄2 dl olivolja

2 msk honung

Flingsalt

Svartpeppar


Julmustglaze

3 dl julmust

1⁄2 dl japansk soja

1 kanelstång

1 chili (hel eller skivad)

5 nejlikor

1⁄2 dl honung

1 msk riven ingefära


Gör så här

1. Glazen: Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills ungefär hälften återstår och konsistensen är sirapslik. Låt svalna något.

2. Brysselkål: Skölj, ansa och dela brysselkålen. Lägg i en ugnsfast form och ringla över

olivolja, honung, flingsalt och peppar.

Rosta i ugnen 225°C i ca 10–15 minuter.

3. Ringla över glazen och rosta ytterligare 7–8 minuter tills kålen är gyllene och

karamelliserad.

Servera direkt – perfekt som tillbehör på julbordet eller till en vintermiddag.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page