top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Ugnsbakad falukorv med äpple, tomat & mozzarella

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


600–800 g falukorv

1 äpple

2 tomater

4 dl vispgrädde

1 dl chilisås (heinz)

1 msk kalvfond

1 tsk oregano

Svartpeppar

1 mozzarellaost


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsform.

3. Skiva äpple och tomat. Stick ner skivorna i skårorna på korven och sprid ut resten runtom i formen.

4. Blanda grädde, chilisås, kalvfond, oregano och svartpeppar i en skål.

Häll såsen över korven.

5. Riv eller skiva mozzarellan och lägg på toppen.

6. Tillaga i ugnen ca 25–30 minuter, tills osten smält och fått fin färg.

Servera med ris eller potatismos och en god sallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page