Ugnsbakad falukorv med äpple, tomat & mozzarella
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
600–800 g falukorv
1 äpple
2 tomater
4 dl vispgrädde
1 dl chilisås (heinz)
1 msk kalvfond
1 tsk oregano
Svartpeppar
1 mozzarellaost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsform.
3. Skiva äpple och tomat. Stick ner skivorna i skårorna på korven och sprid ut resten runtom i formen.
4. Blanda grädde, chilisås, kalvfond, oregano och svartpeppar i en skål.
Häll såsen över korven.
5. Riv eller skiva mozzarellan och lägg på toppen.
6. Tillaga i ugnen ca 25–30 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
Servera med ris eller potatismos och en god sallad.









