top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Teriyaki lax med ris & mango salsa

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


4 laxfiléer

Teriyakisås

Salt & peppar

Rostade sesamfrön


Mango salsa

1 mogen mango

1⁄2 rödlök, finhackad

Saft från 1⁄2 lime

1 dl färsk koriander, hackad

Salt & peppar

Till servering

Råris eller jasminris


Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, krydda med salt och peppar.

3. Pensla på rikligt med teriyakisås och strö över sesamfrön.

4. Baka laxen i ugnen ca 15 minuter tills den är saftig och precis genomlagad.

5. Koka riset under tiden.

6. Gör mangosalsan: Skala och tärna mangon. Blanda med rödlök, limejuice, koriander samt lite salt och peppar.

7. Servera laxen med ris och toppa med den friska mangosalsan.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page