Teriyaki lax med ris & mango salsa
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
4 laxfiléer
Teriyakisås
Salt & peppar
Rostade sesamfrön
Mango salsa
1 mogen mango
1⁄2 rödlök, finhackad
Saft från 1⁄2 lime
1 dl färsk koriander, hackad
Salt & peppar
Till servering
Råris eller jasminris
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, krydda med salt och peppar.
3. Pensla på rikligt med teriyakisås och strö över sesamfrön.
4. Baka laxen i ugnen ca 15 minuter tills den är saftig och precis genomlagad.
5. Koka riset under tiden.
6. Gör mangosalsan: Skala och tärna mangon. Blanda med rödlök, limejuice, koriander samt lite salt och peppar.
7. Servera laxen med ris och toppa med den friska mangosalsan.









