top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Stekt torsk med krämig spetskål & brynt smör

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


600 g torskrygg (fryst eller färsk)

1 spetskål

1 gul lök

3 dl vispgrädde

1 citron

1 kruka dill

60 g smör

Salt

Svartpeppar


Gör så här :

1. Skär fisken i 4 portionsbitar. Krydda med salt och peppar på båda sidor.

2. Strimla spetskålen och löken. Finhacka dillen.

3. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme tills de mjuknar.

Häll på grädden och låt puttra på låg värme tills grädden kokar in i kålen.

4. Hetta upp 1 msk smör i en annan panna och stek torsken ca 2–3 min per sida tills den får en gyllene stekyta. Lägg över på ett fat och täck med folie.

5. Bryn resterande smör i samma panna tills det doftar nötigt och får en gyllenbrun färg.

6. Tillsätt dill och rivet citronskal i spetskålen. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.

7. Lägg upp spetskålen på tallrikar, toppa med torsken och ringla över det brynta smöret.

Servera med potatis och en god sallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page