Stekt torsk med krämig spetskål & brynt smör
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
600 g torskrygg (fryst eller färsk)
1 spetskål
1 gul lök
3 dl vispgrädde
1 citron
1 kruka dill
60 g smör
Salt
Svartpeppar
Gör så här :
1. Skär fisken i 4 portionsbitar. Krydda med salt och peppar på båda sidor.
2. Strimla spetskålen och löken. Finhacka dillen.
3. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme tills de mjuknar.
Häll på grädden och låt puttra på låg värme tills grädden kokar in i kålen.
4. Hetta upp 1 msk smör i en annan panna och stek torsken ca 2–3 min per sida tills den får en gyllene stekyta. Lägg över på ett fat och täck med folie.
5. Bryn resterande smör i samma panna tills det doftar nötigt och får en gyllenbrun färg.
6. Tillsätt dill och rivet citronskal i spetskålen. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
7. Lägg upp spetskålen på tallrikar, toppa med torsken och ringla över det brynta smöret.
Servera med potatis och en god sallad.









