Spicy räkpasta med sparris & vispad mozzarella
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
400 g spaghetti (eller annan pasta)
1 msk olivolja
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1–2 tsk chiliflakes
1 tsk salladskrydda
1⁄2 citron, saften
1 burk finkrossade tomater
0,5 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
1 msk fiskfond
400 g skalade räkor (gärna vannamei)
500 g sparris
1 kruka färsk persilja
Salt & svartpeppar
Vispad mozzarella
250 g mozzarella
1 dl vispgrädde
Salt & svartpeppar
Gör så här
1. Räkorna: Fräs räkorna hastigt i smör, vitlök och lite chiliflakes tills de får färg. Ställ åt
sidan.
2. Sparrisen: Skär bort den nedersta träiga delen. Dela sparrisen i tre delar, stek i smör, salta och peppra. Lägg åt sidan.
3. Pastan: Koka pastan 1 minut kortare än anvisat. Spara lite pastavatten.
4. Såsen:
Fräs skivad vitlök och chiliflakes i olivolja några sekunder.
Tillsätt vitt vin och låt reducera.
Rör ner tomatpuré, krossade tomater, fiskfond, grädde och salladskrydda. Låt puttra
på svag värme ca 10 minuter.
Pressa i citron och smaka av med salt & peppar.
5. Blanda ihop:
Lägg i pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten. Vänd runt tills det blir
härligt krämigt. Tillsätt räkor, sparris och hackad persilja precis innan servering.
6. Vispad mozzarella: Mixa mozzarellan med grädden till en fluffig kräm. Smaka av med salt & peppar.
7. Servera: Lägg upp pastan och toppa med en klick vispad mozzarella.









