top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Spicy räkpasta med sparris & vispad mozzarella

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


400 g spaghetti (eller annan pasta)

1 msk olivolja

1 msk smör

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1–2 tsk chiliflakes

1 tsk salladskrydda

1⁄2 citron, saften

1 burk finkrossade tomater

0,5 dl torrt vitt vin

2 dl vispgrädde

1 msk fiskfond

400 g skalade räkor (gärna vannamei)

500 g sparris

1 kruka färsk persilja

Salt & svartpeppar


Vispad mozzarella

250 g mozzarella

1 dl vispgrädde

Salt & svartpeppar


Gör så här

1. Räkorna: Fräs räkorna hastigt i smör, vitlök och lite chiliflakes tills de får färg. Ställ åt

sidan.

2. Sparrisen: Skär bort den nedersta träiga delen. Dela sparrisen i tre delar, stek i smör, salta och peppra. Lägg åt sidan.

3. Pastan: Koka pastan 1 minut kortare än anvisat. Spara lite pastavatten.


4. Såsen:

Fräs skivad vitlök och chiliflakes i olivolja några sekunder.

Tillsätt vitt vin och låt reducera.

Rör ner tomatpuré, krossade tomater, fiskfond, grädde och salladskrydda. Låt puttra

på svag värme ca 10 minuter.

Pressa i citron och smaka av med salt & peppar.

5. Blanda ihop:

Lägg i pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten. Vänd runt tills det blir

härligt krämigt. Tillsätt räkor, sparris och hackad persilja precis innan servering.

6. Vispad mozzarella: Mixa mozzarellan med grädden till en fluffig kräm. Smaka av med salt & peppar.

7. Servera: Lägg upp pastan och toppa med en klick vispad mozzarella.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page