top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Sparris med brynt smör, hollandaisesås & krispig prosciutto

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


500 g grön sparris

8 skivor prosciutto

100 g smör (till brynt smör)

1 sats hollandaisesås (hemmagjord eller färdigköpt)

Salt & peppar


Gör så här

1. Prosciutto: Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 200°C ca 8–10minuter tills de är krispiga. Låt svalna på hushållspapper.


2. Sparris: Skär bort den träiga nederdelen på sparrisen. Koka eller ånga i lättsaltat vatten 2–3 minuter tills den är mjuk men fortfarande har spänst.


3. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull och låt det puttra tills det får en gyllenbrun färg och doftar nötigt. Dra av från värmen.

4. Hollandaise: Gör en klassisk hollandaisesås eller värm färdigköpt.


5. Servering: Lägg sparrisen på ett fat. Ringla över hollandaisesås och brynt smör. Toppa med krispig prosciutto. Krydda lätt med salt & peppar.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page