Sparris med brynt smör, hollandaisesås & krispig prosciutto
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
500 g grön sparris
8 skivor prosciutto
100 g smör (till brynt smör)
1 sats hollandaisesås (hemmagjord eller färdigköpt)
Salt & peppar
Gör så här
1. Prosciutto: Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 200°C ca 8–10minuter tills de är krispiga. Låt svalna på hushållspapper.
2. Sparris: Skär bort den träiga nederdelen på sparrisen. Koka eller ånga i lättsaltat vatten 2–3 minuter tills den är mjuk men fortfarande har spänst.
3. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull och låt det puttra tills det får en gyllenbrun färg och doftar nötigt. Dra av från värmen.
4. Hollandaise: Gör en klassisk hollandaisesås eller värm färdigköpt.
5. Servering: Lägg sparrisen på ett fat. Ringla över hollandaisesås och brynt smör. Toppa med krispig prosciutto. Krydda lätt med salt & peppar.









