Schnitzel med smashad potatis & örtsmör
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 25 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Schnitzel
4 skivor kotlett utan ben (eller kalv/kyckling)
Salt & svartpeppar
Smör & olja till stekning
Smashad potatis
800 g småpotatis
Olivolja
Flingsalt & peppar
Örtsmör
100 g smör, rumsvarmt
2 msk persilja, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
Salt & peppar
(eller byt mot brynt smör för en nötig smak!)
Gör så här:
1. Potatisen: Koka potatisen mjuk. Lägg på en plåt med bakplåtspapper,
tryck till varje potatis lätt med en gaffel eller glas. Ringla över olivolja,parmesan, salta & peppra. Rosta i ugnen på 225°C i ca 45 minuter tills de blir gyllene och krispiga.
2. Schnitzel: Salta och peppra kotlettskivorna. Stek på medel värme i smör/olja tills de får fin yta och är genomstekta.
3. Örtsmör: Rör ihop alla ingredienser. Forma till en rulle i plastfolie och lägg i kylen en
stund, eller klicka direkt på den varma schnitzeln.
4. Servering: Lägg upp schnitzeln med smashad potatis och toppa med örtsmör (eller brynt smör). Supergott att servera med ärtor eller en god sallad.









