top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Schnitzel med smashad potatis & örtsmör

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 25 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

Schnitzel

4 skivor kotlett utan ben (eller kalv/kyckling)

Salt & svartpeppar

Smör & olja till stekning


Smashad potatis

800 g småpotatis

Olivolja

Flingsalt & peppar


Örtsmör

100 g smör, rumsvarmt

2 msk persilja, finhackad

1 msk gräslök, finhackad

1 vitlöksklyfta, riven

Salt & peppar

(eller byt mot brynt smör för en nötig smak!)


Gör så här:

1. Potatisen: Koka potatisen mjuk. Lägg på en plåt med bakplåtspapper,

tryck till varje potatis lätt med en gaffel eller glas. Ringla över olivolja,parmesan, salta & peppra. Rosta i ugnen på 225°C i ca 45 minuter tills de blir gyllene och krispiga.

2. Schnitzel: Salta och peppra kotlettskivorna. Stek på medel värme i smör/olja tills de får fin yta och är genomstekta.

3. Örtsmör: Rör ihop alla ingredienser. Forma till en rulle i plastfolie och lägg i kylen en

stund, eller klicka direkt på den varma schnitzeln.

4. Servering: Lägg upp schnitzeln med smashad potatis och toppa med örtsmör (eller brynt smör). Supergott att servera med ärtor eller en god sallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page