top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Råraka med kantareller & parmesankräm med brynt smör

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


Rårakor

8 potatisar

Smör & olja till stekning

Salt & svartpeppar


Kantareller

300 g kantareller

20 g smör

Salt & peppar


Parmesankräm

2 dl crème fraîche

0,5 dl finriven parmesan

Svartpeppar


Brynt smör

75 g smör


Gör så här:

1. Parmesankräm: Rör ihop crème fraîche med parmesan och svartpeppar. Ställ svalt till servering.

2. Rårakor: Riv potatis grovt, krama ur vätskan och krydda med salt & peppar. Hetta upp en stekpanna med smör/olja och stek små rårakor gyllene och krispiga på båda sidor.

3. Kantareller: Stek svampen i torr panna tills vätskan försvinner. Tillsätt smör, stek tills de är gyllene och salta & peppra.

4. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull och låt det puttra tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Ta från värmen.

5. Servering: Lägg rårakorna på tallrik, toppa med parmesankräm, smörstekta kantareller och ringla över brynt smör.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page