Råraka med kantareller & parmesankräm med brynt smör
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Rårakor
8 potatisar
Smör & olja till stekning
Salt & svartpeppar
Kantareller
300 g kantareller
20 g smör
Salt & peppar
Parmesankräm
2 dl crème fraîche
0,5 dl finriven parmesan
Svartpeppar
Brynt smör
75 g smör
Gör så här:
1. Parmesankräm: Rör ihop crème fraîche med parmesan och svartpeppar. Ställ svalt till servering.
2. Rårakor: Riv potatis grovt, krama ur vätskan och krydda med salt & peppar. Hetta upp en stekpanna med smör/olja och stek små rårakor gyllene och krispiga på båda sidor.
3. Kantareller: Stek svampen i torr panna tills vätskan försvinner. Tillsätt smör, stek tills de är gyllene och salta & peppra.
4. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull och låt det puttra tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Ta från värmen.
5. Servering: Lägg rårakorna på tallrik, toppa med parmesankräm, smörstekta kantareller och ringla över brynt smör.









