top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Ryggbiff med äppelcoleslaw

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


Kött

600–800 g ryggbiff

Smör & olja till stekning

Salt & svartpeppar


Äppelcoleslaw

300 g vitkål, strimlad

1 morot, grovriven

1 äpple, strimlat eller grovrivet

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 tsk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

Salt & svartpeppar


Gör så här:

1.Strimla vitkål och äpple, riv moroten grovt.

Blanda majonnäs, crème fraiche, dijonsenap och äppelcidervinäger i en skål.

2. Vänd ner kålen, moroten och äpplet. Smaka av med salt & peppar.

Låt stå kallt till servering.


Ryggbiff:

Lägg fram köttet i rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning.

Hetta upp en panna med smör & olja. Stek biffen 2–3 min per sida (medium rare)

eller längre efter önskemål.

Låt vila några minuter innan du skär upp köttet i skivor.

Servera: Lägg upp biffen tillsammans med en rejäl klick äppelcoleslaw.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page