Ryggbiff med äppelcoleslaw
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Kött
600–800 g ryggbiff
Smör & olja till stekning
Salt & svartpeppar
Äppelcoleslaw
300 g vitkål, strimlad
1 morot, grovriven
1 äpple, strimlat eller grovrivet
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
Salt & svartpeppar
Gör så här:
1.Strimla vitkål och äpple, riv moroten grovt.
Blanda majonnäs, crème fraiche, dijonsenap och äppelcidervinäger i en skål.
2. Vänd ner kålen, moroten och äpplet. Smaka av med salt & peppar.
Låt stå kallt till servering.
Ryggbiff:
Lägg fram köttet i rumstemperatur ca 30 minuter före tillagning.
Hetta upp en panna med smör & olja. Stek biffen 2–3 min per sida (medium rare)
eller längre efter önskemål.
Låt vila några minuter innan du skär upp köttet i skivor.
Servera: Lägg upp biffen tillsammans med en rejäl klick äppelcoleslaw.









