top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Krämig räkpasta med vitt vin & citron

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 14 aug. 2024
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 3 nov.


ree

Ingredienser (4 portioner)

Räkor & sås:


20 stora räkor

5 dl vispgrädde

1 dl torrt vitt vin

Saft från ½ citron

½ finhackad silverlök

3 vitlöksklyftor (riven eller finhackad)

2 msk fiskfond

1 msk kalvfond

Rivet skal från 1 citron

1,5 dl riven parmesan

Salt & peppar

Olivolja & smör till stekning



Gör så här:

  1. Stek räkorna i olivolja och smör tillsammans med vitlök. Pressa lite citron över och krydda med salt & peppar. Ställ åt sidan när de fått fin yta.

  2. Fräs löken i samma panna tills den mjuknar. Tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare 1 minut.

  3. Häll i vinet och låt reducera. Tillsätt sedan grädden och låt sjuda tills såsen börjar bli krämig.

  4. Smaksätt med fiskfond, kalvfond, citronzest, salt och peppar.→ Om såsen blir för tjock – späd med lite pastavatten.

  5. Blanda ner de stekta räkorna, parmesan och nykokt pasta. Toppa med färsk persilja och lite extra citronzest.


Tips för extra lyxig smak:

Använd råa, skalade räkor för bäst textur.

Tillsätt chiliflakes om du vill ha en lätt hetta.

Servera med ett glas kallt vitt vin – en perfekt matchning till den krämiga såsen.

images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page