Raggmunk med löksås
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Raggmunkar
8 potatisar (ca 800 g)
2 ägg
2 1⁄2 dl mjölk
1 1⁄2 dl vetemjöl
Salt & svartpeppar
Smör/olja till stekning
Löksås
3 gula lökar
25 g smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk kalvfond (eller grönsaksfond)
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Löksås
1. Skala och skiva löken tunt.
2. Stek löken långsamt i smör på medelvärme tills den blir mjuk och gyllene.
3. Pudra över vetemjöl, rör runt och häll på mjölken lite i taget under vispning.
4. Låt småputtra i ca 10 minuter, smaka av med fond, salt och peppar.
Raggmunkar
1. Skala och riv potatisen grovt.
2. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, salt och peppar till en smet.
3. Blanda ner den rivna potatisen.
4. Hetta upp smör/olja i en stekpanna. Klicka ut smeten och stek raggmunkarna gyllene på båda sidorna.
Servera de nystekta raggmunkarna med den krämiga löksåsen. Gott även med lingonsylt vid sidan! Välj vad du vill.









