top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Raggmunk med löksås

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

Raggmunkar

8 potatisar (ca 800 g)

2 ägg

2 1⁄2 dl mjölk

1 1⁄2 dl vetemjöl

Salt & svartpeppar

Smör/olja till stekning


Löksås

3 gula lökar

25 g smör

2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1 msk kalvfond (eller grönsaksfond)

Salt & svartpeppar


Gör så här:

Löksås

1. Skala och skiva löken tunt.

2. Stek löken långsamt i smör på medelvärme tills den blir mjuk och gyllene.

3. Pudra över vetemjöl, rör runt och häll på mjölken lite i taget under vispning.

4. Låt småputtra i ca 10 minuter, smaka av med fond, salt och peppar.


Raggmunkar

1. Skala och riv potatisen grovt.

2. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, salt och peppar till en smet.

3. Blanda ner den rivna potatisen.

4. Hetta upp smör/olja i en stekpanna. Klicka ut smeten och stek raggmunkarna gyllene på båda sidorna.


Servera de nystekta raggmunkarna med den krämiga löksåsen. Gott även med lingonsylt vid sidan! Välj vad du vill.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page