top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Plåtmiddag med kyckling & rostade grönsaker

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

Kyckling & marinad

600–800 g kycklingfilé eller lårfilé

2 vitlöksklyftor, pressade

1⁄2 dl flytande honung

1/2 dl olivolja

2 msk paprikapulver

1⁄2 pressad citron

Salt & peppar


Grönsaker

600 g potatis

2 morötter

1 zucchini

1 paprika

1 rödlök

Olivolja, salt & peppar


Basilika–fetaostsås

50 g färsk basilika

150 g fetaost

1 vitlöksklyfta, riven

1 dl grekisk yoghurt

Svartpeppar


Gör så här:

1. Marinera kycklingen:

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i kycklingen och låt stå minst 1 timme, gärna över natten.

2. Rosta grönsakerna: Ugn 225°C.

Skär grönsakerna i bitar, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra.

Rosta i ugnen ca 20 minuter.

3. Lägg kycklingen på plåten tillsammans med grönsakerna.

Stek ytterligare 20–25 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur

72°C).

4. Basilika–fetaostsås: Mixa basilika, fetaost, vitlök och yoghurt till en krämig sås. Smaka av med svartpeppar.

Lägg upp de rostade grönsakerna med kycklingen.Ringla över basilika–fetaostsåsen.

Servera med en god grönsallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page