Plåtmiddag med kyckling & rostade grönsaker
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Kyckling & marinad
600–800 g kycklingfilé eller lårfilé
2 vitlöksklyftor, pressade
1⁄2 dl flytande honung
1/2 dl olivolja
2 msk paprikapulver
1⁄2 pressad citron
Salt & peppar
Grönsaker
600 g potatis
2 morötter
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
Olivolja, salt & peppar
Basilika–fetaostsås
50 g färsk basilika
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl grekisk yoghurt
Svartpeppar
Gör så här:
1. Marinera kycklingen:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i kycklingen och låt stå minst 1 timme, gärna över natten.
2. Rosta grönsakerna: Ugn 225°C.
Skär grönsakerna i bitar, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra.
Rosta i ugnen ca 20 minuter.
3. Lägg kycklingen på plåten tillsammans med grönsakerna.
Stek ytterligare 20–25 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur
72°C).
4. Basilika–fetaostsås: Mixa basilika, fetaost, vitlök och yoghurt till en krämig sås. Smaka av med svartpeppar.
Lägg upp de rostade grönsakerna med kycklingen.Ringla över basilika–fetaostsåsen.
Servera med en god grönsallad.









