Pastasallad med pesto
- homelifewithdiana
- 6 nov.
- 1 min läsning

Ingredienser (4 portioner)
400 g pasta (t.ex. fusilli eller penne)
1 rödlök, tärnad
2 vårlökar, skivade
150 g fetaost
1 mozzarella (gärna mini-mozzarella)
1 rostad och marinerad paprika, strimlad
1 rostad och marinerad zucchini, skivad
4 msk basilika-pesto
Salt & svartpeppar
Olivolja
Marinad grönsaker
Ingredienser
2 dl ajvar
1 dl matolja
2–3 vitlöksklyftor, rivna
1 kruka färsk persilja
Saften av ½ citron
1 msk honung
1 tsk paprikapulver (gärna rökt om du har)
Salt & svartpeppar
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät dressing.
Smaka av med extra citron, salt eller honung efter smak.
Förvara i kyl upp till 5 dagar.
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt svalna.
Blanda pastan med pesto och lite olivolja så den blir glansig och smakrik.
Tillsätt rödlök, vårlök, paprika, zucchini, fetaost och mozzarella.
Smaka av med salt och peppar och rör försiktigt ihop allt.
Låt gärna stå 10–15 minuter innan servering så smakerna hinner sätta sig.









