top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Pastasallad med pesto

  • homelifewithdiana
  • 6 nov.
  • 1 min läsning


ree

Ingredienser (4 portioner)

400 g pasta (t.ex. fusilli eller penne)

1 rödlök, tärnad

2 vårlökar, skivade

150 g fetaost

1 mozzarella (gärna mini-mozzarella)

1 rostad och marinerad paprika, strimlad

1 rostad och marinerad zucchini, skivad

4 msk basilika-pesto

Salt & svartpeppar

Olivolja


Marinad grönsaker


Ingredienser

2 dl ajvar

1 dl matolja

2–3 vitlöksklyftor, rivna

1 kruka färsk persilja

Saften av ½ citron

1 msk honung

1 tsk paprikapulver (gärna rökt om du har)

Salt & svartpeppar


Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät dressing.

  2. Smaka av med extra citron, salt eller honung efter smak.

  3. Förvara i kyl upp till 5 dagar.


Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt svalna.

  2. Blanda pastan med pesto och lite olivolja så den blir glansig och smakrik.

  3. Tillsätt rödlök, vårlök, paprika, zucchini, fetaost och mozzarella.

  4. Smaka av med salt och peppar och rör försiktigt ihop allt.

  5. Låt gärna stå 10–15 minuter innan servering så smakerna hinner sätta sig.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page