Pastagratäng med Köttfärs
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser
6 dl pasta (t.ex. penne eller fusilli)
250 g champinjoner, hackade
1 röd paprika, hackad
1 gul lök, hackad
3 klyftor vitlök, pressade
500 g blandfärs
3 msk tomatpuré
1–2 msk soja
Salt & svartpeppar
4 dl crème fraîche
5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
4 msk chilisås
3 dl riven mozzarella
3 msk italiensk salladskrydda
(valfritt) extra ost att toppa med
Gör så här
Förbered pastan:Koka pastan enligt anvisningarna, men korta koktiden med 1–2 minuter så den inte blir för mjuk.
Fräs grönsakerna:Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Bryn lök, vitlök, paprika och champinjoner tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform.
Stek köttfärsen:I samma panna, bryn köttfärsen tills den får färg. Tillsätt tomatpuré, soja, salt och peppar. Fräs ihop några minuter.
Blanda ihop:Lägg den stekta köttfärsen och pastan i ugnsformen tillsammans med grönsakerna. Blanda runt.
Gör såsen:Koka upp crème fraîche, grädde, chilisås, buljongtärning och italiensk salladskrydda i en kastrull. Låt sjuda någon minut, dra av från värmen och rör i mozzarellan.
Montera gratängen:Häll såsen över pastablandningen och rör försiktigt. Toppa med extra ost om du vill ha den extra gratinerad.
Gratinera:Grädda i ugn, 225°C i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och bubblar.









