top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Pastagratäng med Köttfärs

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.

ree

Ingredienser


6 dl pasta (t.ex. penne eller fusilli)

250 g champinjoner, hackade

1 röd paprika, hackad

1 gul lök, hackad

3 klyftor vitlök, pressade

500 g blandfärs

3 msk tomatpuré

1–2 msk soja

Salt & svartpeppar

4 dl crème fraîche

5 dl matlagningsgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

4 msk chilisås

3 dl riven mozzarella

3 msk italiensk salladskrydda

(valfritt) extra ost att toppa med


Gör så här

  1. Förbered pastan:Koka pastan enligt anvisningarna, men korta koktiden med 1–2 minuter så den inte blir för mjuk.

  2. Fräs grönsakerna:Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Bryn lök, vitlök, paprika och champinjoner tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform.

  3. Stek köttfärsen:I samma panna, bryn köttfärsen tills den får färg. Tillsätt tomatpuré, soja, salt och peppar. Fräs ihop några minuter.

  4. Blanda ihop:Lägg den stekta köttfärsen och pastan i ugnsformen tillsammans med grönsakerna. Blanda runt.

  5. Gör såsen:Koka upp crème fraîche, grädde, chilisås, buljongtärning och italiensk salladskrydda i en kastrull. Låt sjuda någon minut, dra av från värmen och rör i mozzarellan.

  6. Montera gratängen:Häll såsen över pastablandningen och rör försiktigt. Toppa med extra ost om du vill ha den extra gratinerad.

  7. Gratinera:Grädda i ugn, 225°C i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg och bubblar.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page