Pasta Alfredo
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser
Sås
2 finhackade lökar
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 dl vitt vin
1 msk smör
3 dl vispgrädde
½ pressad citron
3 dl riven parmesan
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl pastavatten
Salt och peppar
Kyckling
2 kycklingbröst
2 msk paprikapulver
Salt och peppar
3 ägg
½ dl vetemjöl
1–1½ dl panko
1 dl riven parmesan
Gör så här
Halvera kycklingfiléerna så att du får fyra tunnare filéer. Banka ut dem lätt med handen eller en köttklubba.
Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och peppar.
Vänd varje filé först i mjöl, sedan i uppvispat ägg, och sist i panko blandat med riven parmesan.
Stek kycklingen i smör och rapsolja på medelhög värme tills den får en fin gyllene yta.
Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen på 175°C i ca 15 minuter, tills den är genomstekt.
Under tiden: fräs den finhackade löken i smör på medelvärme tills den blir mjuk och glansig.
Häll på vitt vin och låt det reducera något. Tillsätt grädde, riven vitlök, kalvfond och citronsaft. Låt puttra tills såsen blir krämig.
Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
Blanda ner nykokt pasta i såsen och tillsätt lite pastavatten för extra krämighet.
Skiva den panerade kycklingen och servera den ovanpå pastan.









