top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Panerad kyckling med äpplecurrysås

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

Kyckling

600 g kycklingfilé

1 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl ströbröd

Salt & svartpeppar

Smör/olja till stekning


Äpplecurrysås

1 gul lök, finhackad

1 äpple, rivet

2 msk smör

2 tsk curry

1 msk vetemjöl

1 kycklingbuljongtärning

3 dl grädde

2 dl vatten

1 msk mango chutney

Salt & peppar


Gör så här:

1. Kycklingen:

Dela kycklingfiléerna i jämna bitar.

Salta och peppra. Vänd först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.

Stek i smör/olja på medelvärme tills de är gyllene och genomstekta.

2. Såsen:

Fräs lök, äpple och curry i smör tills det doftar gott.

Pudra över vetemjöl, rör om och häll på buljong och grädde.

Låt sjuda i 10 minuter.

Smaka av med mango chutney, salt och peppar.

Servering:

Servera kycklingen med ris eller potatis. Ringla över den krämiga äpplecurrysåsen.


Toppa gärna med färsk koriander

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page