Panerad kyckling med äpplecurrysås
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Kyckling
600 g kycklingfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
Salt & svartpeppar
Smör/olja till stekning
Äpplecurrysås
1 gul lök, finhackad
1 äpple, rivet
2 msk smör
2 tsk curry
1 msk vetemjöl
1 kycklingbuljongtärning
3 dl grädde
2 dl vatten
1 msk mango chutney
Salt & peppar
Gör så här:
1. Kycklingen:
Dela kycklingfiléerna i jämna bitar.
Salta och peppra. Vänd först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Stek i smör/olja på medelvärme tills de är gyllene och genomstekta.
2. Såsen:
Fräs lök, äpple och curry i smör tills det doftar gott.
Pudra över vetemjöl, rör om och häll på buljong och grädde.
Låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med mango chutney, salt och peppar.
Servering:
Servera kycklingen med ris eller potatis. Ringla över den krämiga äpplecurrysåsen.
Toppa gärna med färsk koriander









