Mini Västerbottenpajer med kantareller
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (ca 10 st små pajer)
Pajdeg
125 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
3 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
3 dl riven Västerbottensost
Salt & svartpeppar
Topping
200 g kantareller
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
Färsk timjan eller persilja
Gör så här:
1. Pajdeg: (Eller köp färdiga)
Nyp ihop smör, mjöl och salt till en smulig deg.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop.
Låt vila i kylen minst 30 min.
2. Förbered skal: Kavla ut degen och klä små muffinsformar eller pajformar.
Förgrädda i 200°C i ca 8 minuter.
3. Fyllning:
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde.
Rör ner den rivna Västerbottensosten.
Krydda med salt & peppar.
Häll fyllningen i pajskalen.
Grädda i 200°C i ca 15–20 minuter tills pajerna stelnat och fått fin färg.
Topping:
Stek kantareller och lök i smör tills de är gyllene.Krydda med salt, peppar och lite färsk timjan/persilja.
Servera:
Toppa varje minipaj med kantarellerna.









