top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Mini Västerbottenpajer med kantareller

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.



ree

Ingredienser (ca 10 st små pajer)

Pajdeg

125 g smör, kylskåpskallt

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

1 krm salt


Fyllning

3 ägg

2 dl mjölk

2 dl grädde

3 dl riven Västerbottensost

Salt & svartpeppar


Topping

200 g kantareller

1 msk smör

1 schalottenlök, finhackad

Färsk timjan eller persilja


Gör så här:

1. Pajdeg: (Eller köp färdiga)

Nyp ihop smör, mjöl och salt till en smulig deg.

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop.

Låt vila i kylen minst 30 min.

2. Förbered skal: Kavla ut degen och klä små muffinsformar eller pajformar.

Förgrädda i 200°C i ca 8 minuter.


3. Fyllning:

Vispa ihop ägg, mjölk och grädde.

Rör ner den rivna Västerbottensosten.

Krydda med salt & peppar.

Häll fyllningen i pajskalen.

Grädda i 200°C i ca 15–20 minuter tills pajerna stelnat och fått fin färg.


Topping:

Stek kantareller och lök i smör tills de är gyllene.Krydda med salt, peppar och lite färsk timjan/persilja.


Servera:

Toppa varje minipaj med kantarellerna.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page