top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Krämig majsröra

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.


ree

Ingredienser


1 burk majs

1 vitlöksklyfta

1 finhackad schalottenlök

1 finhackad jalapeño

1 dl färskost (t.ex. Philadelphia)

2 dl crème fraîche

1 dl riven cheddarost

1 dl riven mozzarella

½ tsk paprikapulver

½ tsk salt

Nymalen svartpeppar


Gör så här

  1. Finhacka schalottenlök och jalapeño.

  2. Hetta upp en stekpanna och stek löken tillsammans med majsen tills den får lätt gyllene färg. Riv i vitlöksklyftan mot slutet.

  3. Blanda färskost, crème fraîche, cheddar, mozzarella, paprikapulver, salt och peppar i en skål.

  4. Vänd ner den stekta majsblandningen och rör ihop till en krämig röra.

  5. Fyll en ugnsform med lite extra ost.

  6. Gratinera i ugnen på 225°C tills osten fått fin färg – ca 8–10 minuter.

  7. Servera direkt, gärna med ett glas kallt bubbel. 🥂


✨ Tips

Röran går även att servera varm i en skål med tortillachips – perfekt som dipp till helgen!

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page