Krämig majsröra
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser
1 burk majs
1 vitlöksklyfta
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad jalapeño
1 dl färskost (t.ex. Philadelphia)
2 dl crème fraîche
1 dl riven cheddarost
1 dl riven mozzarella
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här
Finhacka schalottenlök och jalapeño.
Hetta upp en stekpanna och stek löken tillsammans med majsen tills den får lätt gyllene färg. Riv i vitlöksklyftan mot slutet.
Blanda färskost, crème fraîche, cheddar, mozzarella, paprikapulver, salt och peppar i en skål.
Vänd ner den stekta majsblandningen och rör ihop till en krämig röra.
Fyll en ugnsform med lite extra ost.
Gratinera i ugnen på 225°C tills osten fått fin färg – ca 8–10 minuter.
Servera direkt, gärna med ett glas kallt bubbel. 🥂
✨ Tips
Röran går även att servera varm i en skål med tortillachips – perfekt som dipp till helgen!









