top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Lövbiffsrullader

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.


ree

Ingredienser 4 portioner


600 g lövbiff

150 g färskost med valfri smak

Bacon

Salt och peppar

Smör eller olja till stekning


Gräddsås

1 finhackad

gul lök

2 vitlöksklyftor rivna

3 dl vispgrädde

1 dl potatisvatten

0,5 msk dijonsenap

1 msk svartvinbärsgelé

1 msk kalvfond

Salt och peppar


Gör så här

  1. Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda och banka dem lätt om de är tjocka. Krydda med salt och peppar på båda sidor.

  2. Bred färskosten över ena sidan av varje lövbiff och rulla ihop från ena kortsidan.

  3. Linda en baconskiva runt varje rullad och fäst med tandpetare om det behövs.

  4. Hetta upp en panna med smör eller olja och bryn rulladerna runt om tills baconet blir gyllene. Lyft ur rulladerna och lägg åt sidan.

  5. I samma panna, fräs den hackade löken och rivna vitlöken på medelvärme tills de blir mjuka och doftar gott.

  6. Häll på potatisvattnet, grädde, dijonsenap, svartvinbärsgelé och kalvfond. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  7. Lägg tillbaka rulladerna i såsen, sänk värmen och låt sjuda i cirka 15–20 minuter tills köttet är mört och smakerna har blandats väl.


Servera med valfritt tillbehör och en fräsch sallad

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page