Lövbiffsrullader
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser 4 portioner
600 g lövbiff
150 g färskost med valfri smak
Bacon
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning
Gräddsås
1 finhackad
gul lök
2 vitlöksklyftor rivna
3 dl vispgrädde
1 dl potatisvatten
0,5 msk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk kalvfond
Salt och peppar
Gör så här
Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda och banka dem lätt om de är tjocka. Krydda med salt och peppar på båda sidor.
Bred färskosten över ena sidan av varje lövbiff och rulla ihop från ena kortsidan.
Linda en baconskiva runt varje rullad och fäst med tandpetare om det behövs.
Hetta upp en panna med smör eller olja och bryn rulladerna runt om tills baconet blir gyllene. Lyft ur rulladerna och lägg åt sidan.
I samma panna, fräs den hackade löken och rivna vitlöken på medelvärme tills de blir mjuka och doftar gott.
Häll på potatisvattnet, grädde, dijonsenap, svartvinbärsgelé och kalvfond. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka rulladerna i såsen, sänk värmen och låt sjuda i cirka 15–20 minuter tills köttet är mört och smakerna har blandats väl.
Servera med valfritt tillbehör och en fräsch sallad









