Laxpaket med rotfrukter & Sandefjordssås
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Laxpaket
4 laxfiléer
8 små potatisar (kokta & halverade)
2 morötter (kokta, i stavar)
1 palsternacka (kokt, i stavar)
1 citron, i skivor
1 knippe dill
Smörklickar
Salt & svartpeppar
Bakplåtspapper eller folie
Sandefjordssås
2 dl vispgrädde
100 g smör, kallt i tärningar
2 msk dill, finhackad
1 msk citronsaft
Salt & vitpeppar
Gör så här:
Laxpaket
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg kokt potatis, morot och palsternacka i mitten av varje ark bakplåtspapper/folie.
3. Lägg på en laxfilé, krydda med salt & peppar.
4. Toppa med en citronskiva, lite dill och en klick smör.
5. Vik ihop till täta paket och baka i ugnen ca 15 minuter.
Sandefjordssås
1. Koka upp grädden i en kastrull.
2. Vispa i smöret lite i taget tills såsen blir len och glansig.
3. Rör ner dill och citronsaft.
4. Smaka av med salt & vitpeppar.
Servera paketen direkt vid bordet – öppna dem så doften släpps ut och ringla över
Sandefjordssåsen.









