top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Lammracks med pankotäcke & rosmarinsky

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

Lammracks

1 kg lammracks

Salt & peppar

Rapsolja (till stekning)

40 g vitlök, finhackad

85 g pankoströbröd

10 g persilja, finhackad

5 g malen spiskummin

1,5 msk färsk rosmarin, finhackad

55 g parmesanost, finriven

Olivolja

2 msk dijonsenap


Rosmarinsky

2 schalottenlökar, finhackade

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 msk smör

3 dl rött vin (torrt)

2 dl lammfond eller kalvfond

1 kvist färsk rosmarin

1 tsk honung (eller socker)

Salt & peppar


Gör så här:

Börja med att skåra ovansidan av lammet.

1. Krydda racksen med salt & peppar. Bryn runtom i rapsolja tills de fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.

2. Blanda panko, vitlök, persilja, spiskummin, rosmarin och parmesan i en skål. Ringla i

olivolja tills blandningen känns fuktig.

3. Pensla köttsidan på racksen med dijonsenap. Tryck fast pankoblandningen.

4. Stek i ugnen på 175°C i ca 15–20 minuter, tills innertemperaturen är 55–58°C (medium rare). Låt vila i 10 minuter innan servering.


Rosmarinsky

1. Fräs schalottenlök och vitlök i smör tills de mjuknar.

2. Lägg i en rosmarinkvist och häll på rödvinet. Låt reducera till hälften.

3. Häll i fonden och låt småkoka tills såsen tjocknar något och blir simmig.

4. Smaka av med honung, salt & peppar. Sila om du vill ha en helt slät sky.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page