Lammracks med pankotäcke & rosmarinsky
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Lammracks
1 kg lammracks
Salt & peppar
Rapsolja (till stekning)
40 g vitlök, finhackad
85 g pankoströbröd
10 g persilja, finhackad
5 g malen spiskummin
1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
55 g parmesanost, finriven
Olivolja
2 msk dijonsenap
Rosmarinsky
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk smör
3 dl rött vin (torrt)
2 dl lammfond eller kalvfond
1 kvist färsk rosmarin
1 tsk honung (eller socker)
Salt & peppar
Gör så här:
Börja med att skåra ovansidan av lammet.
1. Krydda racksen med salt & peppar. Bryn runtom i rapsolja tills de fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
2. Blanda panko, vitlök, persilja, spiskummin, rosmarin och parmesan i en skål. Ringla i
olivolja tills blandningen känns fuktig.
3. Pensla köttsidan på racksen med dijonsenap. Tryck fast pankoblandningen.
4. Stek i ugnen på 175°C i ca 15–20 minuter, tills innertemperaturen är 55–58°C (medium rare). Låt vila i 10 minuter innan servering.
Rosmarinsky
1. Fräs schalottenlök och vitlök i smör tills de mjuknar.
2. Lägg i en rosmarinkvist och häll på rödvinet. Låt reducera till hälften.
3. Häll i fonden och låt småkoka tills såsen tjocknar något och blir simmig.
4. Smaka av med honung, salt & peppar. Sila om du vill ha en helt slät sky.









