Köttfärspaj med tomater och fetaost
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser 4-6 portioner
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
(valfritt) 1 riven morot
500 g köttfärs
1 msk kalvfond
1 tsk salt
3 ägg
2 dl mjölk
150 g riven ost
2 tsk oregano
1 pajdeg
3 tomater, skivade
150 g fetaost
Ricotta- & basilikakräm
2 dl ricotta
1 riven vitlök
1 kruka färsk basilika
Salt och peppar
Gör så här
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
Rör ner tomatpuré, paprikapulver, eventuell morot och kalvfond. Låt fräsa ihop några minuter.
I en bunke, vispa ihop ägg, mjölk, riven ost och oregano.
Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i 200°C i 5 minuter (valfritt men ger krispigare botten).
Fyll pajskalet med köttfärsblandningen. Toppa med skivade tomater och smulad fetaost.
Häll över äggstanningen.
Grädda pajen i 200°C i ca 30 minuter tills den fått fin färg och stannat.
Ricotta- & basilikakräm
Mixa ricotta, basilika, riven vitlök, salt och peppar till en slät kräm.
Förvara kallt fram till servering.
Servera pajen ljummen med en klick av ricottakrämen och en enkel grönsallad vid sidan.









