top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Köttfärspaj med tomater och fetaost

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.

ree

Ingredienser 4-6 portioner


1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

1 msk olja

2 msk tomatpuré

2 tsk paprikapulver

(valfritt) 1 riven morot

500 g köttfärs

1 msk kalvfond

1 tsk salt

3 ägg

2 dl mjölk

150 g riven ost

2 tsk oregano

1 pajdeg

3 tomater, skivade

150 g fetaost


Ricotta- & basilikakräm

2 dl ricotta

1 riven vitlök

1 kruka färsk basilika

Salt och peppar


Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.

  2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.

  3. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, eventuell morot och kalvfond. Låt fräsa ihop några minuter.

  4. I en bunke, vispa ihop ägg, mjölk, riven ost och oregano.

  5. Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i 200°C i 5 minuter (valfritt men ger krispigare botten).

  6. Fyll pajskalet med köttfärsblandningen. Toppa med skivade tomater och smulad fetaost.

  7. Häll över äggstanningen.

  8. Grädda pajen i 200°C i ca 30 minuter tills den fått fin färg och stannat.


Ricotta- & basilikakräm

  1. Mixa ricotta, basilika, riven vitlök, salt och peppar till en slät kräm.

  2. Förvara kallt fram till servering.


Servera pajen ljummen med en klick av ricottakrämen och en enkel grönsallad vid sidan.


 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page