Kycklinggratäng med vitvinslöksås & soltorkade tomater
- homelifewithdiana
- 3 nov.
- 1 min läsning


Ingredienser
Kyckling
1 kg kycklingfilé
Salt, svartpeppar och paprikapulver
Smör eller olja till stekning
Sås
2 stora gula lökar, skivade
3 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
1 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 msk kalvfond
2 tsk salladskrydda
Salt & peppar
1 dl hackade soltorkade tomater
Riven ost till gratinering
Gör så här
Dela filéerna på mitten så de blir tunnare. Stek dem i smör/olja tills de fått fin färg och nästan är genomstekta. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg kycklingen i en ugnsform. Och toppa med soltorkade tomater.
Stek de skivade gula lökarna mjuka i lite smör/olja. Riv ner vitlöken och låt fräsa. Häll på vinet och låt reducera tills nästan all vätska kokat bort. Tillsätt grädde, crème fraîche, kalvfond och salladskrydda. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra tills såsen blivit krämig.
Häll löksåsen över kycklingen, toppa med riven ost.
Sätt in i ugnen på 200°C i ca 15 minuter, eller tills osten är gyllene och gratängen bubblar.
Ät med nykokt ris och en fräsch sallad.









