top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Kycklinggratäng med vitvinslöksås & soltorkade tomater

  • homelifewithdiana
  • 3 nov.
  • 1 min läsning


ree

ree

Ingredienser

Kyckling

1 kg kycklingfilé

Salt, svartpeppar och paprikapulver

Smör eller olja till stekning

Sås

2 stora gula lökar, skivade

3 vitlöksklyftor, rivna eller pressade

1 dl vitt vin

3 dl grädde

2 dl crème fraîche

2 msk kalvfond

2 tsk salladskrydda

Salt & peppar

1 dl hackade soltorkade tomater

Riven ost till gratinering



Gör så här


  1. Dela filéerna på mitten så de blir tunnare. Stek dem i smör/olja tills de fått fin färg och nästan är genomstekta. Krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg kycklingen i en ugnsform. Och toppa med soltorkade tomater.

  2. Stek de skivade gula lökarna mjuka i lite smör/olja. Riv ner vitlöken och låt fräsa. Häll på vinet och låt reducera tills nästan all vätska kokat bort. Tillsätt grädde, crème fraîche, kalvfond och salladskrydda. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra tills såsen blivit krämig.

  3.  Häll löksåsen över kycklingen, toppa med riven ost.

  4. Sätt in i ugnen på 200°C i ca 15 minuter, eller tills osten är gyllene och gratängen bubblar.


    Ät med nykokt ris och en fräsch sallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page