top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Kycklingcurry med mango

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.


ree

Ingredienser (4–6 portioner)

600 g kycklinglårfilé

Paprikapulver

Vitlökspulver

Salt

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 msk curry

2 msk röd currypasta

1 msk paprikapulver

Matolja till stekning

800 ml kokosmjölk

2 dl grädde

1 kycklingbuljongtärning

1 röd paprika, skivad

2 dl fryst mango

2 msk pressad lime

Salt & peppar


Gör så här:

1. Förbered kycklingen:

Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar.

Krydda med paprikapulver, vitlökspulver och salt.

2.Hetta upp lite olja i en gryta eller djup panna.

Fräs kycklingen tills den får fin färg, lyft ur och ställ åt sidan.


Curry såsen

1.Fräs lök och vitlök tills de mjuknar.

2.Tillsätt curry, currypasta och paprikapulver. Fräs kort för att få fram smakerna.

3.Häll i kokosmjölk, grädde och smula ner buljongtärningen.

4. Lägg tillbaka kycklingen och låt småkoka i 10–15 minuter.

5.Lägg i paprikan och mangon. Låt puttra i 10 minuter tills paprikan är mjuk men

fortfarande har lite tuggmotstånd. Servera med ris och en god sallad

Tips: Pressa i limejuice höjer upp smakerna.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page