Kycklingcurry med mango
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4–6 portioner)
600 g kycklinglårfilé
Paprikapulver
Vitlökspulver
Salt
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk curry
2 msk röd currypasta
1 msk paprikapulver
Matolja till stekning
800 ml kokosmjölk
2 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 röd paprika, skivad
2 dl fryst mango
2 msk pressad lime
Salt & peppar
Gör så här:
1. Förbered kycklingen:
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar.
Krydda med paprikapulver, vitlökspulver och salt.
2.Hetta upp lite olja i en gryta eller djup panna.
Fräs kycklingen tills den får fin färg, lyft ur och ställ åt sidan.
Curry såsen
1.Fräs lök och vitlök tills de mjuknar.
2.Tillsätt curry, currypasta och paprikapulver. Fräs kort för att få fram smakerna.
3.Häll i kokosmjölk, grädde och smula ner buljongtärningen.
4. Lägg tillbaka kycklingen och låt småkoka i 10–15 minuter.
5.Lägg i paprikan och mangon. Låt puttra i 10 minuter tills paprikan är mjuk men
fortfarande har lite tuggmotstånd. Servera med ris och en god sallad
Tips: Pressa i limejuice höjer upp smakerna.









