top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Kyckling i parmesan- & citronsås

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4–6 portioner)

Kycklingen

1 kg kycklinglårfilé

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk paprikapulver

Salt & svartpeppar

2 msk smör

2 msk olivolja


Sås

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

4 dl grädde

Saften från 3 citroner

1 msk kalvfond

Salt & svartpeppar

2 dl riven parmesan (tillsätts sist)

1 dl finhackad gräslök

4 skivor bacon, knaperstekta & smulade


Gör så här:

1. Kycklingen

Putsa filéerna. Blanda mjöl, paprikapulver, salt & peppar i en skål.

Vänd kycklingen i blandningen.

Stek i smör + olivolja på medelhög värme tills den får en gyllene yta. Lägg åt sidan.


Såsen

Fräs löken mjuk i samma panna. Tillsätt vitlöken och fräs kort.

Häll i citronjuicen och låt reducera lite.

Rör ner grädde och fond, låt sjuda tills såsen tjocknar lätt.

Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt sjuda tills den är genomstekt och mör.

Rör ner parmesan, smaka av med salt & peppar.

Servering:

Toppa med hackad gräslök och krispig bacon.

Servera med ris och en fräsch sallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page