Kyckling i parmesan- & citronsås
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4–6 portioner)
Kycklingen
1 kg kycklinglårfilé
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk paprikapulver
Salt & svartpeppar
2 msk smör
2 msk olivolja
Sås
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl grädde
Saften från 3 citroner
1 msk kalvfond
Salt & svartpeppar
2 dl riven parmesan (tillsätts sist)
1 dl finhackad gräslök
4 skivor bacon, knaperstekta & smulade
Gör så här:
1. Kycklingen
Putsa filéerna. Blanda mjöl, paprikapulver, salt & peppar i en skål.
Vänd kycklingen i blandningen.
Stek i smör + olivolja på medelhög värme tills den får en gyllene yta. Lägg åt sidan.
Såsen
Fräs löken mjuk i samma panna. Tillsätt vitlöken och fräs kort.
Häll i citronjuicen och låt reducera lite.
Rör ner grädde och fond, låt sjuda tills såsen tjocknar lätt.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt sjuda tills den är genomstekt och mör.
Rör ner parmesan, smaka av med salt & peppar.
Servering:
Toppa med hackad gräslök och krispig bacon.
Servera med ris och en fräsch sallad.









