Kyckling Enchiladas med grillad kyckling
- Zaitex AB
- 22 aug.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 31 okt.

Ingredienser
1 hel grillad kyckling
1 finhackad paprika
1 finhackad purjolök
2 rivna vitlöksklyftor
1 paket tacokrydda
5 dl creme freich
1 burk salsa (valfri styrka)
8 finhackade jalapeños (gärna inlagda)
Riven mozzarella
Tortillabröd (ca 8 st)
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Plocka kycklingen och riv köttet i mindre bitar.
Fräs paprika, purjolök och vitlök i lite olja tills de blir mjuka.
Tillsätt tacokrydda och rör ihop med den rivna kycklingen.
Blanda i creme frich , salsa och hackade jalapeños – smaka av om du vill ha mer hetta.
Fyll tortillabröden med blandningen, rulla ihop och lägg dem tätt i en ugnsform.
Toppa med riven mozzarella.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter, tills osten smält och fått lätt gyllene färg.
Servera med en fräsch sallad, limeklyftor och kanske lite extra salsa eller guacamole vid sidan. Perfekt comfort food för både vardag och helg!









