Krämig rostad tomat- & paprikasoppa
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
800 g mogna tomater
2 röda paprikor
1 rödlök
1 gul lök
1 hel vitlök
Olivolja
Salt & svartpeppar
1 liter grönsaksfond
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
2 tsk italiensk salladskrydda
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Halvera tomater, paprika och lökar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salta & peppra.
3. Skär av toppen på vitlöken, ringla över lite olja, slå in i aluminiumfolie och lägg på plåten.
4. Rosta i ugnen 40–45 minuter tills grönsakerna är mjuka och fått färg.
5. Låt vitlöken svalna lite och tryck sedan ut de mjuka klyftorna.
6. Mixa alla rostade grönsaker till en slät puré.
7. Häll över i en kastrull, tillsätt grönsaksfond, grädde, paprikapulver och salladskrydda. Låt småkoka ca 10 minuter.
Servera med en klick creme freich och vitlöksbröd









