top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Krämig rostad tomat- & paprikasoppa

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)


800 g mogna tomater

2 röda paprikor

1 rödlök

1 gul lök

1 hel vitlök

Olivolja

Salt & svartpeppar

1 liter grönsaksfond

2 dl grädde

1 tsk paprikapulver

2 tsk italiensk salladskrydda


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Halvera tomater, paprika och lökar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salta & peppra.

3. Skär av toppen på vitlöken, ringla över lite olja, slå in i aluminiumfolie och lägg på plåten.

4. Rosta i ugnen 40–45 minuter tills grönsakerna är mjuka och fått färg.

5. Låt vitlöken svalna lite och tryck sedan ut de mjuka klyftorna.

6. Mixa alla rostade grönsaker till en slät puré.

7. Häll över i en kastrull, tillsätt grönsaksfond, grädde, paprikapulver och salladskrydda. Låt småkoka ca 10 minuter.


Servera med en klick creme freich och vitlöksbröd

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page