top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Krämig pestopasta med guanciale, vispad burrata & chili

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

400 g pasta (t.ex. linguine eller rigatoni)

1 gul lök, finhackad

2 msk olivolja

3 dl vispgrädde

1 msk schalottenlöksfond

Svartpeppar, nymald

1–1,5 dl hemgjord pesto (basilika, parmesan, pinjenötter, vitlök, olivolja, salt)

80 g guanciale (eller pancetta)

1 burrata

1 nypa chiliflakes

1 dl riven parmesan

Färsk basilika till topping


Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningarna. Spara 1 dl pastavatten.

2. Fräs den hackade löken mjuk i olivolja.

3. Häll i grädden och fonden, låt sjuda tills såsen tjocknar något. Smaka av med svartpeppar.

4. Vänd ner pastan i såsen, tillsätt lite pastavatten om det behövs för krämigheten.

5. Rör ner peston och blanda väl.

6. Stek guancialen knaprig i en torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.

7. Vispa burratan lätt med en gaffel eller elvisp tills den blir krämig men fortfarande lite

klumpig.

8. Servera pastan toppad med guanciale, vispad burrata, chiliflakes, parmesan och färsk

basilika.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page