Krämig pestopasta med guanciale, vispad burrata & chili
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
400 g pasta (t.ex. linguine eller rigatoni)
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 msk schalottenlöksfond
Svartpeppar, nymald
1–1,5 dl hemgjord pesto (basilika, parmesan, pinjenötter, vitlök, olivolja, salt)
80 g guanciale (eller pancetta)
1 burrata
1 nypa chiliflakes
1 dl riven parmesan
Färsk basilika till topping
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna. Spara 1 dl pastavatten.
2. Fräs den hackade löken mjuk i olivolja.
3. Häll i grädden och fonden, låt sjuda tills såsen tjocknar något. Smaka av med svartpeppar.
4. Vänd ner pastan i såsen, tillsätt lite pastavatten om det behövs för krämigheten.
5. Rör ner peston och blanda väl.
6. Stek guancialen knaprig i en torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.
7. Vispa burratan lätt med en gaffel eller elvisp tills den blir krämig men fortfarande lite
klumpig.
8. Servera pastan toppad med guanciale, vispad burrata, chiliflakes, parmesan och färsk
basilika.









