top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Krämig Kycklinggryta med Curry, Äpple & Kokos

  • homelifewithdiana
  • 25 nov.
  • 1 min läsning


ree


Ingredienser

1 kg kyckling (bröst eller lårfilé), i bitar

1 rivet äpple

1 gul lök, finhackad

1 burk kokosgrädde

2 dl vispgrädde

2 msk röd currypasta

1 msk paprikapulver

1 msk gul curry

2 msk kycklingfond

1 tsk vitlökspulver

Salt & peppar

Olja eller smör att steka i




Gör så här

  1. Stek kycklingen i lite olja eller smör tills den får fin färg. Salta och peppra.

  2. Tillsätt lök och röd currypasta och låt fräsa tills löken mjuknat och det doftar gott.

  3. Häll i kokosgrädde, grädde och kycklingfond.

  4. Tillsätt paprikapulver, vitlökspulver och curry.

  5. Låt grytan sjuda i 15-20 minuter, tills den är krämig och kycklingen är helt genomstekt.

  6. Smaka av med salt och peppar – och eventuellt lite extra curry om du vill ha mer hetta.

    Servera med ris och en god grönsallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page