Krämig Kycklinggryta med Curry, Äpple & Kokos
- homelifewithdiana
- 25 nov.
- 1 min läsning

Ingredienser
1 kg kyckling (bröst eller lårfilé), i bitar
1 rivet äpple
1 gul lök, finhackad
1 burk kokosgrädde
2 dl vispgrädde
2 msk röd currypasta
1 msk paprikapulver
1 msk gul curry
2 msk kycklingfond
1 tsk vitlökspulver
Salt & peppar
Olja eller smör att steka i
Gör så här
Stek kycklingen i lite olja eller smör tills den får fin färg. Salta och peppra.
Tillsätt lök och röd currypasta och låt fräsa tills löken mjuknat och det doftar gott.
Häll i kokosgrädde, grädde och kycklingfond.
Tillsätt paprikapulver, vitlökspulver och curry.
Låt grytan sjuda i 15-20 minuter, tills den är krämig och kycklingen är helt genomstekt.
Smaka av med salt och peppar – och eventuellt lite extra curry om du vill ha mer hetta.
Servera med ris och en god grönsallad.









