Krämig blomkålssoppa med potatis & morötter
- homelifewithdiana
- 3 nov.
- 1 min läsning

Ingredienser
1 blomkålshuvud (ca 600–700 g), i buketter
6 potatisar, tärnade (behöver inte skalas om de är tvättade)
2 morötter, skivade
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör eller olivolja
3 hönsbuljongtärningar
1,5 liter vatten (du kan ta bort 500 ml mot slutet om du vill ha soppan tjockare, eller spara som buljong till en annan rätt)
2 dl grädde
1 tsk dijonsenap (valfritt)
1 msk worcestershiresås
1 msk pressad citron
Salt och nymalen svartpeppar
Krutonger & olivolja till topping
Gör så här
Hetta upp smör eller olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, morötter och potatis några minuter tills löken blir glansig.
Lägg i blomkålsbuketterna, buljongtärningarna och häll på 1,5 liter vatten.
Låt koka upp och sjud på medelvärme i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
När soppan kokat klart, ta bort ca 500 ml buljong om du vill ha den tjockare i konsistensen. (Spara gärna buljongen till en annan rätt!)
Mixa soppan slät med stavmixer.
Rör i grädde, worcestershiresås, citronjuice och ev. dijonsenap.
Smaka av med salt och nymalensvartpeppar.









